1. 2001: A Space Odyssey (1968) – Stanley Kubrick’in bu klasik filmi, uzayda bir görev sırasında kontrolden çıkan HAL 9000 isimli yapay zekayı konu alır.


2. Terminator 2: Judgment Day (1991) James Cameron’un yönettiği bu film, gelecekteki yapay zeka savaşları ve insan direnişini anlatır.


3. The Bicentennial Man (1999)Robin Williams’ın oynadığı bu film, bir robotun insan olma arayışını konu alır.


4. Minority Report (2002)Steven Spielberg’in yönettiği bu film, suçları işlenmeden önce tahmin eden bir yapay zeka sistemini ele alır.


5. Upgrade (2018) Leigh Whannell’in yönettiği bu film, bir adamın vücuduna yerleştirilen yapay zeka implantıyla intikam arayışını anlatır.


6. Eagle Eye (2008) D.J. Caruso’nun yönettiği bu film, iki yabancının bir araya gelip bir yapay zekanın komutlarını yerine getirmek zorunda kalmalarını konu alır.


7. Big Hero 6 (2014) Disney’in bu animasyon filmi, genç bir mucit ve onun dostu olan sağlık robotu Baymax’in maceralarını anlatır.


8. The Machine (2013)Bir bilim insanının, insana benzeyen bir savaşçı robot geliştirme sürecini ve bunun sonucunda doğan etik sorunları konu alır.

9. Automata (2014) Antonio Banderas’ın başrol oynadığı bu film, robotların kendi kendine evrim geçirdiği bir geleceği anlatır.


10. Atlas” (2024), Brad Peyton’ın yönettiği ve Jennifer Lopez’in başrolünde oynadığı bir bilim kurgu filmidir. Film, yapay zekaya karşı derin bir güvensizlik besleyen bir veri analisti olan Atlas Shepherd’ın hikayesini anlatır. Bu güvensizlik, hayatında yaşadığı bir travmadan kaynaklanmaktadır; ebeveynleri, yapay zeka ve robotik teknolojilerde öncü çalışmalar yapmışlardır. Atlas’ın annesi tarafından insanlığı korumak ve kurtarmak için yaratılan Harlan adlı yapay zeka, kontrolden çıkarak insanlara karşı ölümcül saldırılar düzenlemeye başlamıştır.


Kültür ve Sanat Platformu sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.